Ingrdiente:
Blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
2 plicuri zahar vanilat
Se separa galbenusurile de albsuri. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul, se bate pana acesta s-a topit, dupa care adaugam galbenusurile, zaharul vanilat si faina, amestecant de sus in jos, pentru a nu se lasa compozitia. Tapetam o tava de 28/30 cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptor 20-30 min. sau facem testul cu scobitoarea:)
Cand este gata il scoatem si il lasam la racit la temperatura. camerei.
Crema:
1 budinca vanile sau capsuni
500 ml lapte
200 gr unt
Se face budinca conform instructiunilor de pe plic, specificand aici ca eu pun de obicei 4 linguri zahar la prepararea ei, ptr. a nu mai bate untul cu zaharul. Se lasa la rece, iar intre timp batem untul spuma, dupa care incet, lingura cu lingura incorporam budinca in unt.
Crema se aseaza peste blatul racit, iar deasupra se pun bucati spalate si taiate de capsuni sau orice alt fruct va place. Peste fructe se poate pune gelatina clasica la plic (1 plic) preparata conform instructiunilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.